Select Page

Ημερίδες-Σεμινάριο της ACE-Hellas στον Πύργο και στη Ζάκυνθο

Πύργος, Ζάκυνθος 2017 – Στις 24-26 Ιανουαρίου 2017, η ACE-Hellas, η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνικού λογισμικού σε Ελλάδα και Κύπρο, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στον Πύργο Ηλείας και στην Ζάκυνθο, δύο (2) ΔΩΡΕΑΝ ημερίδες για μηχανικούς που ασχολούνται με Στατικά και Δημόσια Έργα.  Κύρια θέματα των δύο ημερίδων, οι νέες συνθήκες της αγοράς, το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο που αφορά στην αποτίμηση και στα δημόσια έργα, οι  ενισχύσεις και οι επεμβάσεις υφιστάμενων κατασκευών, καθώς και οι σύγχρονες λύσεις στην μελέτη νέων κατασκευών από όλο το φάσμα των διαθέσιμων υλικών.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι εξής ημερίδες:

  • Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 (και επιπλέον Σεμινάριο ACE ERP eCM, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017) στην αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Ηλείας, Πύργος
  • Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, στις 17:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου, Διονυσίου Ρώμα, Ζάκυνθος

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων η ACE-Hellas, παρουσίασε τις νέες προκλήσεις στο σχεδιασμό και ανασχεδιασμό κατασκευών που φέρει το SCADA Pro 16 ή πιο απλά, η κορυφαία εφαρμογή στατικής και δυναμικής ανάλυσης!

Υπενθυμίζουμε πως, ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του SCADA Pro 16 είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, γεγονός που εξασφαλίζει ταχύτητα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση ακόμα και των πιο περίπλοκων έργων. Στο λογισμικό περιλαμβάνονται όλοι οι κανονισμοί που ισχύουν ανά την Ελληνική επικράτεια, καθώς και οι αντίστοιχοι Ευρωκώδικες. Διατίθεται σε πέντε γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Πολωνικά), περιλαμβάνει τα εθνικά προσαρτήματα πέντε κρατών της Ε.Ε. (Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Κύπρος), ενώ ενσωματώνει και κανονισμούς που ισχύουν στα Αραβικά κράτη και αφορούν, στα φορτία και στο σχεδιασμό κτιρίων από σκυρόδεμα, χάλυβα και φέρουσα τοιχοποιία (SBC).

Οι συμμετέχοντες και στις δύο εκδηλώσεις, είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν στην πράξη τις ανεξάντλητες δυνατότητες του προγράμματος, καθώς παρακολούθησαν επίδειξη σύγχρονης ανάλυσης και σχεδιασμού κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία, αλλά και τους τρόπους αποκατάστασης και ενίσχυσης τους. Επιπλέον, ενημερώθηκαν ενδελεχώς για,  το υφιστάμενο Νομοθετικό πλαίσιο (ΚΑΝ.ΕΠΕ, EC8-3) που αφορά στην Αποτίμηση και στην Επισκευή-Ενίσχυση των υφιστάμενων κατασκευών, καθώς  παραδείγματα εφαρμογής με το SCADA Pro 16. Επίσης έγινε αναφορά στην εφαρμογή του νέου ΦΕΚ Β350 – 17/02/2016, σύμφωνα με το οποίο αντικαθίσταται το παράρτημα Ε του ΕΑΚ, τροποποιώντας έτσι το Νομοθετικό πλαίσιο για τις Προσθήκες, τις Αλλαγές Χρήσης, τις Αλλαγές Σπουδαιότητας, καθώς και τις Αλλαγές Δομικού Συστήματος.

Στην «ατζέντα» της, η ACE-Hellas ωστόσο, συμπεριλαμβάνονταν και η παρουσίαση μίας ευτυχούς συγκυρίας, που δεν είναι άλλη, από την συνεργασία της με την Computers and Structures Inc. (CSI): την  ηγέτιδα και κορυφαία εταιρεία διεθνώς, στην ανάπτυξη εργαλείων λογισμικού για τη μελέτη δομικών κατασκευών.  Αιχμές του δόρατος της CSI σε παγκόσμιο επίπεδο, τα εξής πέντε βασικά πακέτα λογισμικού που παράγει: SAP2000, ETABS, CSiBridge, SAFE και PERFORM-3D. Ωστόσο οι συμμετέχοντες στις ημερίδες είχαν την  ευκαιρία να ενημερωθούν και για τις αυξημένες δυνατότητες των νέων εκδόσεων, ETABS 2016 και SAP2000 v.19, αλλά και τη διασύνδεση τους με το SCADA Pro.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το λογισμικό ACE OCP (optimization computing platform), που είναι plugin για τα προϊόντα της CSI (SAP2000 και ETABS), και αποτελεί υπολογιστική πλατφόρμα γενικής βελτιστοποίησης κατασκευών ρεαλιστικής κλίμακας. Το εν λόγω λογισμικό, υλοποιείται μέσα σε ένα καινοτόμο υπολογιστικό πλαίσιο και βασίζεται στην αιχμή της τεχνολογίας της βελτιστοποίησης, ούτως ώστε να μπορεί να εφαρμοσθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην καθημερινή πρακτική των μηχανικών. Επιπλέον δε, καλύπτει όλα τα δομικά υλικά που υποστηρίζουν τα προϊόντα της CSI όπως, το οπλισμένο σκυρόδεμα, το χάλυβα, το αλουμίνιο κ.α.

Ακολούθως έγινε και μία ενημέρωση που αφορούσε στα τρέχοντα υλικά δομητικών ενισχύσεων από, την πλέον καινοτόμο εταιρεία σε πρωτοποριακά δομικά υλικά, SIKA Hellas.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στις ημερίδες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την νέα, σύγχρονη και βελτιωμένη έκδοση του καταξιωμένου προγράμματος Διαχείρισης Δημοσίων Έργων ACE ERP eCM (κορυφαίο διαχειριστικό πρόγραμμα για τους εργολήπτες και τους μελετητές δημοσίων έργων) και θα ενημερωθούν για τον νέο Νομοθετικό πλαίσιο των δημοσίων έργων Ν.4412/8.8.2016 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)».

Το ACE ERP eCM έχει τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση πελατών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Ο μεγάλος αριθμός χρηστών δείχνει ότι το ACE ERP eCM χαρακτηρίζεται από πληρότητα, αξιοπιστία και ευκολία χρήσης.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των προγραμμάτων της ACE-Hellas όπως, το RaVe (αυτοματοποιημένη μετατροπή σαρωμένων σχεδίων σε διανυσματική μορφή), το GstarCAD (γρήγορο, ισχυρό και απόλυτα συμβατό .dwg σχεδιαστικό 2D/3D πρόγραμμα) κ.α.

Mε την ολοκλήρωση κάθε ημερίδας ακολούθησαν προσφορές και κληρώσεις δώρων.

Πληροφορίες για την ACE-Hellas και τα προϊόντα της, θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρίας www.ace-hellas.gr .


Σύντομο προφίλ της ACE-Hellas:

H ACE-Hellas AE, ιδρύθηκε το 1979 και είναι μέλος του ομίλου Quest, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων και κατέχει ηγετική θέση στον τομέα λογισμικού για τους μηχανικούς και τον κατασκευαστικό κλάδο. Πελάτες σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιούν το λογισμικό της ACE-Hellas για να μετατρέψουν αξιόπιστα τις ιδέες τους σε επιτυχημένα έργα. Ισχυρές συνεργασίες όλα αυτά τα χρόνια με πολυεθνικές εταιρίες όπως η CSI, Microsoft, Autodesk, HP, και Contex, επέτρεψαν στην ACE-Hellas να αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο πελατών που ξεπερνά τις 12000 επιχειρήσεις. Σημαντικές επενδύσεις σε Έρευνα & Ανάπτυξη, έχουν καθιερώσει την εταιρεία πρωτοστάτη στον κλάδο της αρχιτεκτονικής, μελέτης και κατασκευής κτιρίων. Η πρωτοποριακή προσαρμογή και εφαρμογή των Ευρωκωδίκων και των κανονισμών της Σαουδικής Αραβίας, παρείχε στην ACE-Hellas τεράστια εμπειρία σε παραγωγή αποτελεσμάτων υψηλής ποιότητας, που πληρεί όλους τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανονισμούς. Σήμερα, η ACE-Hellas φέρνει την επανάσταση στην μηχανική με αιχμή του δόρατος το ACE OCP, την πρώτη προηγμένη πλατφόρμα βελτιστοποίησης στον κόσμο, που εξασφαλίζει στους πελάτες μείωση κόστους των υλικών και του χρόνου κατασκευής, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας, αξιοπιστίας, απόδοσης και ασφάλειας. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο παγκόσμιο κανάλι και δίκτυο διανομής.

Υπεύθυνη επικοινωνίας  ACE-Hellas:                   

Πέννυ Ιωακείμ                                                 

Τηλ: 2106068636               Fax: 2106068699                                              

Κιν: 6946907908                E-mail: [email protected]

WordPress Lightbox