Select Page

Ημερίδες για Στατικές Μελέτες της ACE-Hellas για μηχανικούς Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Θεσσαλία – Μακεδονία Οκτώβριος 2016 – Στις 18 και 20 Οκτωβρίου 2016 η ACE-Hellas διοργανώνει στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, δύο ΔΩΡΕΑΝ ημερίδες για μηχανικούς και πολιτικούς μηχανικούς με κύριο θέμα, τις νέες συνθήκες της αγοράς, το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο που αφορά στην αποτίμηση, στις ενισχύσεις και στις επεμβάσεις υφιστάμενων κατασκευών,  καθώς και σε σύγχρονες λύσεις στην μελέτη νέων κατασκευών από όλο το φάσμα των διαθέσιμων υλικών.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής ημερίδες:

  • Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, στις 18:00, στην αίθουσα Ιωάννης Βαρνάς του ΤΕΕ Λάρισας, υπό την αιγίδα του Τμήματος Κεντροδυτικής Θεσσαλίας
  • Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, στις 17:30, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων η ACE-Hellas, θα παρουσιάσει τις νέες προκλήσεις στο σχεδιασμό και ανασχεδιασμό κατασκευών που φέρει το SCADA Pro 16 ή πιο απλά, η κορυφαία εφαρμογή στατικής και δυναμικής ανάλυσης!

Υπενθυμίζουμε πως, ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του SCADA Pro 16 είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, γεγονός που εξασφαλίζει ταχύτητα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση ακόμα και των πιο περίπλοκων έργων. Στο λογισμικό περιλαμβάνονται όλοι οι κανονισμοί που ισχύουν ανά την Ελληνική επικράτεια, καθώς και οι αντίστοιχοι Ευρωκώδικες. Διατίθεται σε πέντε γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Πολωνικά), περιλαμβάνει τα εθνικά προσαρτήματα πέντε κρατών της Ε.Ε. (Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Κύπρος), ενώ ενσωματώνει και κανονισμούς που ισχύουν στα Αραβικά κράτη και αφορούν, στα φορτία και στο σχεδιασμό κτιρίων από σκυρόδεμα, χάλυβα και φέρουσα τοιχοποιία (SBC).

Τις ανεξάντλητες δυνατότητες του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τις αξιολογήσουν στην πράξη, καθώς θα ακολουθήσει επίδειξη σύγχρονης ανάλυσης και σχεδιασμού κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία καθώς και τρόποι αποκατάστασης και ενίσχυσης τους. Επιπλέον, θα αναλυθεί και το υφιστάμενο Νομοθετικό πλαίσιο (ΚΑΝ.ΕΠΕ, EC8-3) που αφορά στην Αποτίμηση και την Επισκευή-Ενίσχυση των υφιστάμενων κατασκευών και θα παρουσιαστούν  παραδείγματα εφαρμογής με το SCADA Pro 16. Κατόπιν θα γίνει αναφορά για την εφαρμογή του νέου ΦΕΚ Β350 – 17/02/2016, σύμφωνα με το οποίο αντικαθίσταται το παράρτημα Ε του ΕΑΚ, τροποποιώντας έτσι το Νομοθετικό πλαίσιο για τις Προσθήκες, τις Αλλαγές Χρήσης, τις Αλλαγές Σπουδαιότητας, καθώς και τις Αλλαγές Δομικού Συστήματος.

Στην «ατζέντα» της ACE-Hellas ωστόσο, περιλαμβάνεται και η παρουσίαση μίας ευτυχούς συγκυρίας, που δεν είναι άλλη, από την συνεργασία με την Computers and Structures Inc. (CSI): την  ηγέτιδα και κορυφαία εταιρεία διεθνώς, στην ανάπτυξη εργαλείων λογισμικού για τη μελέτη δομικών κατασκευών.  Αιχμές του δόρατος της CSI σε παγκόσμιο επίπεδο, τα εξής πέντε βασικά πακέτα λογισμικού που παράγει: SAP2000, ETABS, CSiBridge, SAFE και PERFORM-3D. Ωστόσο οι συμμετέχοντες στις ημερίδες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για τις αυξημένες δυνατότητες των νέων εκδόσεων, ETABS 2016 και SAP2000 v.18, αλλά και τη διασύνδεση τους με το SCADA Pro.

Παράλληλα, θα παρουσιασθεί το λογισμικό ACE OCP (optimization computing platform), που είναι plugin για τα προϊόντα της CSI (SAP2000 και ETABS), και αποτελεί υπολογιστική πλατφόρμα γενικής βελτιστοποίησης κατασκευών ρεαλιστικής κλίμακας. Προκειμένου να μπορέσει να εφαρμοσθεί στην καθημερινή πρακτική των μηχανικών, υλοποιείται μέσα σε ένα καινοτόμο υπολογιστικό πλαίσιο, και βασίζεται στην αιχμή της τεχνολογίας της βελτιστοποίησης. Καλύπτει όλα τα δομικά υλικά που υποστηρίζουν τα προϊόντα της CSI όπως είναι το οπλισμένο σκυρόδεμα, το χάλυβα, το αλουμίνιο κλπ.

Τέλος, θα γίνει και ενημέρωση για τα τρέχοντα υλικά δομητικών ενισχύσεων από την πλέον καινοτόμο εταιρεία σε πρωτοποριακά δομικά υλικά, SIKA Hellas.

Mε την ολοκλήρωση κάθε ημερίδας θα ακολουθήσουν προσφορές και κληρώσεις δώρων.

Πληροφορίες για την ACE-Hellas και τα προϊόντα της, καθώς επίσης και δωρεάν δήλωση συμμετοχής για τις ημερίδες, θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρίας www.ace-hellas.gr . 

thes_statika1

larisa_statika1


Σύντομο προφίλ της ACE-Hellas:

Η ACE-Hellas AE (www.ace-hellas.gr) ιδρύθηκε το 1979 και από το 1999 είναι μέλος του ομίλου Quest. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον καινοτόμους παρόχους ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Στρατηγικός συνεργάτης των μεγαλύτερων εταιριών τεχνολογίας (HP, Contex, CSI, Autodesk, κ.ά.) και με πελατολόγιο που περιλαμβάνει περισσότερες από 7.000 εταιρείες σε Ελλάδα και Κύπρο. Η ACE-Hellas δραστηριοποιείται σε τέσσερις τομείς: CAD Solutions (ανάπτυξη, διάθεση και υποστήριξη εφαρμογών τεχνικού λογισμικού), Mobile Solutions (ανάπτυξη, διάθεση και υποστήριξη πρωτοποριακών mobile εφαρμογών), Hardware Solutions (διάθεση και τεχνική υποστήριξη  εξοπλισμού  γραφείου), και ERP Solutions (ανάπτυξη και διάθεση ERP/CRM εφαρμογών).

Υπεύθυνη επικοινωνίας  ACE-Hellas:                   

Πέννυ Ιωακείμ

Τηλ: 2106068636               Fax: 2106068699

Κιν: 6946907908                E-mail: [email protected]

WordPress Lightbox