Select Page

Σεμινάρια Φέρουσας Τοιχοποιίας – EC6, ΚΑΝ.ΕΠΕ., Pushover και Ευρωκωδίκων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια Φέρουσας Τοιχοποιίας-EC6, ΚΑΝ.ΕΠΕ., Pushover και Ευρωκωδίκων της ACE-Hellas σε Πελοπόνησσο και Αθήνα.

Αθήνα, Ιούνιος 2013 – Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Μάϊο τα ενημερωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια της ACE-Hellas στην Πελοπόννησο και την Αθήνα. Η ACE-Hellas βρέθηκε στην Καλαμάτα, την Τρίπολη και το Ναύπλιο, αλλά και την Αθήνα, για την ενημέρωση των μηχανικών και των επαγγελματιών που ασχολούνται με τις κατασκευές και ειδικότερα με τις στατικές μελέτες.

 

Ειδικώτερα στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλήφθησαν τα σεμινάρια με θέμα τον  Κανονισμό επεμβάσεων και την Pushover ανάλυση για την αποτίμηση των υφιστάμενων κατασκευών, των Ευρωκωδίκων καθώς και της Φέρουσας Τοιχοποιίας με EC6. Μέσω των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος και να μάθουν πως με τη βοήθεια των εφαρμογών εκπονούνται μελέτες αποτίμησης της φέρουσας ικανότητας ενός υφιστάμενου δομήματος, ποιό είναι το πλαίσιο κανονισμών για νέες και υφιστάμενες κατασκευές, και γενικότερα να ενημερωθούν για την ισχύουσα νομοθεσία για αυθαίρετες ή σεισμόπληκτες κατασκευές μέσω του ΚΑΝ.ΕΠΕ. και του Ευρωκώδικα 8.

 

Μέσω ενός αναλυτικού παραδείγματος οι μηχανικοί που παρακολούθησαν τα σεμινάρια αυτά ενημερώθηκαν σχετικά με τις Στάθμες Επιτελεστικότητας και αξιοπιστίας δεδομένων καθώς και τις απαραίτητες διερευνητικές εργασίες που απαιτούνται για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας μιας κατασκευής. Επίσης γνώρισαν τη διαδικασία της ανελαστικής στατικής ανάλυσης –PushOver, στα πλαίσια της οποίας αναλύθηκαν έννοιες όπως η στοχευμένη μετακίνηση και η καμπύλη αντίστασης ενώ παρουσιάστηκε και ένα παράδειγμα στατικής μελέτης κτιρίου από φέρουσα τοιχοποιία με Ευρωκώδικα 6.

 

Η εφαρμογή SCADA Pro Eurocodes ενσωματώνει τη νέα νομοθεσία με τους Ευρωκώδικες και αποτελεί σήμερα την πιο ολοκληρωμένη λύση για κάθε δομοστατική μελέτη, προσφέροντας μια ενιαία πλατφόρμα σχεδιασμού και ανάλυσης κατασκευών για κτίρια από σκυρόδεμα, χάλυβα, ξύλο ή/και φέρουσα τοιχοποιία. Συνεργάζεται άριστα με τα προγράμματα ARCHlineXP, Revit Structure και AutoCΑD καθώς και με όλα τα αρχιτεκτονικά προγράμματα, αφού αναγνωρίζει αυτόματα διατομές από οποιοδήποτε υλικό μέσω αρχείων dwg ή dxf. Η εφαρμογή Push Over – ΚΑΝΕΠΕ δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει µη γραµµική ανάλυση σε συνδυασμό με τον κανονισμό επεμβάσεων ώστε να γίνει η αποτίμηση της φέρουσας ικανότητας σε υφιστάμενα κτίρια.

 

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έλαβαν ένα πλήρες και αναλυτικό βιβλίο οδηγό 340 σελίδων για τη νομοθεσία των ευρωκωδίκων, του ΚΑΝΕ.ΕΠΕ. και την Pushover ανάλυση καθώς και την εφαρμογή αυτών στο SCADA PRO. Στο βιβλίο με τίτλο «ευρωκώδικες, αντισεισμικός σχεδιασμός» περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία θεωρίας, πραγματική μελέτη και cd με multimedia μαθήματα για την ευκολότερη κατανόηση της νομοθεσίας και του προγράμματος. Εισηγητής των σεμιναρίων ήταν ο Γιώργος Τσιαμτσιακίρης, πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π. και διευθυντής του τμήματος Cad της ACE-Hellas. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής, δοκιμαστική έκδοση του Scadaprο και εκπτωτικά κουπόνια για αγορά  αξεσουάρ Apple στα τρία (3) καταστήματα Golden-i στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και για αγορά λογισμικού της ACE-Hellas.

 

Για το πρόγραμμα των σεμιναρίων της ACE-Hellas σε όλη την Ελλάδα μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα Σεμινάρια.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ACE-Hellas, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ace-hellas.gr.

 

 

Σύντομο προφίλ της ACE-Hellas

Η ACEHellas AE (www.ace-hellas.gr) ιδρύθηκε το 1979 και από το 1999 είναι μέλος του ομίλου Quest. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον καινοτόμους παρόχους ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Στρατηγικός συνεργάτης των μεγαλύτερων εταιριών στο χώρο της πληροφορικής (Apple, Dell, HP, Contex, Microsoft, Autodesk, κ.ά.) και με πελατολόγιο που περιλαμβάνει περισσότερες από 7.000 εταιρείες σε Ελλάδα και Κύπρο. Η ACEHellas έχει αναπτύξει πέντε τομείς δραστηριοποίησης: CAD Solutions (ανάπτυξη, διάθεση και υποστήριξη εφαρμογών τεχνικού λογισμικού), Mobile Solutions (ανάπτυξη, διάθεση και υποστήριξη πρωτοποριακών mobile εφαρμογών), Hardware Solutions (διάθεση και τεχνική υποστήριξη του εξοπλισμού του γραφείου σας), ERP Solutions (ανάπτυξη και διάθεση ERP/CRM εφαρμογών) και Retail Solutions (καταστήματα Goldeni, προϊόντα και αξεσουάρ λιανικής).

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας:

Πέννυ Ιωακείμ

Τηλ: 2106068636

Κιν: 6946907908

Fax: 2106068699

E-mail: [email protected]

WordPress Lightbox