Επιλογή Σελίδας

ARCHLine.XP 2017 - Νέα Χαρακτηριστικά

Tα δύο βασικά στοιχεία στο σχεδιασμό είναι η δημιουργία ακόμα περισσότερο ρεαλιστικών απεικονίσεων και πιο αποτελεσματικής διαχείρισης του έργου. Τώρα με τη νέα εξελιγμένη έκδοση του ARCHLine.XP® 2017 προσφέρουμε τους σχεδιαστές μας αυτές τις δυνατότητες.

Τί νεότερο υπάρχει στην απεικόνιση;

Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες γοητεύονται από την απεικόνιση των σχεδίων. Γι’ αυτό και εμείς επικεντρωνόμαστε στη συνεχή βελτίωση της εικόνας. Τα ακόλουθα νέα χαρακτηριστικά υποστηρίζουν τη δημιουργία ακόμα πιο ρεαλιστικών απεικονίσεων: 

Φωτεινές λωρίδες LED

Οι Φωτεινές λωρίδες LED είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την αναπαράσταση διακοσμητικού κρυφού φωτισμού. Οι Φωτεινές λωρίδες LED είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ομάδα LED φωτεινών πηγών μεταβλητού μήκους. Αυτές οι πηγές φωτών στο ARCHLine.XP μπορούν να τοποθετηθούν απλά σε 2D/3D, ενώ η επεξεργασία των ιδιοτήτων τους είναι πολύ ευέλικτη. Με αυτή τη λειτουργία οι φωτεινές λωρίδες LED μπορούν να τοποθετηθούν γρήγορα και εύκολα στη τυχούσες κατευθύνσεις.

 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εσωτερικός φωτισμός επίπλων, με τυχαίο χρώμα και φωτεινότητα. Στη φωτορεαλιστική εικόνα η απεικόνιση του φωτός γίνεται με τις ιδιότητες εκπομπής του υλικού. Μπορείτε να εργαστείτε με υψηλό επίπεδο ποιότητας, ευκρίνειας και ακρίβειας υλικού.

 

LED lighting in ARCHLine.XP

Φωτορεαλισμός σε πραγματικό χρόνο

Ο φωτορεαλισμός σε πραγματικό χρόνο είναι μια νέα προσέγγιση στη φωτορεαλιστική απεικόνιση. Εξασφαλίζει την εύρεση των καλύτερων τελικών ρυθμίσεων απεικόνισης. Επιταχύνει δημιουργώντας μία υψηλής ποιότητας φωτορεαλιστική άποψη σε λίγα μόνο βήματα στο ARCHLine.XP.

Ο φωτορεαλισμός σε πραγματικό χρόνο δίνει αμέσως μια απάντηση στα εξής:

 • Η ακριβής προσαρμογή της προοπτικής άποψης εμφανίζεται αυτόματα
 • Αναβόσβημα φώτων: διαδραστικές ρυθμίσεις φωτισμού
 • Υλικά: οι αλλαγές στις ρυθμίσεις του υλικού γίνονται αμέσως ορατές

Εμφάνιση του φωτορεαλιστικού πλαισίου

Μπορεί εύκολα να προσδιοριστεί ανά πάσα στιγμή εκείνο το τμήμα της 3D προβολής  που θα παρουσιαστεί στην τελική απεικόνιση του σχεδίου – με βάση τη δεδομένη ανάλυση στο παράθυρο του φωτορεαλισμού. Αυτή η περιοχή βρίσκεται μέσα από ένα διακεκομμένη πλαισίου στην 3D προβολή. 

Βλέπε: Rendering Video tutorials

 
Real-time rendering

 

Ολοκληρωμένη απεικόνιση

Η ολοκληρωμένη απεικόνιση προσφέρει μια αδιάκοπη ροή εργασίας: η φωτορεαλιστική εικόνα αρχίζει να υπολογίζεται σε ένα νέο έγγραφο πλάι στις κατόψεις, τις όψεις και άλλα σχέδια στο τρέχον έργο.

Η ολοκληρωμένη απεικόνιση σε “πραγματικό χρόνο” λειτουργία, προσφέρει συγχρονισμένη ανταπόκριση στις αλλαγές και βοηθάει στις μικροαλλαγές φώτων και υλικων. Εξαιρετικά χρήσιμο στις εργασίες ρεαλιστικών απεικονίσεων.

Ο ρεαλισμός δουλεύει ως νέο έγγραφο του έργου ώστε να μπορείτε να οργανώσετε εύκολα τις απεικονίσεις μαζί με τα υπόλοιπα σχέδια της μελέτης. Αυτό σημαίνει λιγότερη σύγχυση ακόμη και σε υπολογιστές με μία οθόνη.

Στις περιπτώσεις που εργάζεστε σε υπολογιστή λιγότερο ισχυρό, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να κλείσετε εντελώς αυτό τη δυνατότητα. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, όταν χρειαστείτε μια άλλη απεικόνιση θα δείτε την εικόνα που υπολογίστηκε με τις τελευταίες αλλαγές. 

 

360-μοιρών εικονική περιήγηση στο έργο

Το ARCHline 2017 παρέχει μια νέα τεχνική, μέσω VR Box. Είναι κάτι περισσότερο από μία απλή προβολή οθόνης, το πανόραμα προβάλλεται κατ ‘ευθείαν μπροστά στα μάτια μας και η κίνηση του κεφαλιού αντικαθιστά το ποντίκι.

Τοποθετήστε το smart phone σε VR Box, και ετοιμαστείτε να σας κοπεί η ανάσα.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. 

Ρυθμίσεις υλικών

 • Οι υφές του ARCHLine φέρνουν τη γεωμετρία στη ζωή σας.
 • Το ARCHLine 2017 σας δείχνει πώς προβάλλονται άμεσα οι υφές σε οποιαδήποτε επιφάνεια – ταπετσαρίες, έπιπλα, χαλιά, LED λωρίδες, κ.λπ.Γυαλιστερό και ματ φινίρισμα, διαφανή ή αντανακλαστική επιφάνεια μπορούν να προσδιοριστούν επακριβώς.
 • Νέες ρυθμίσεις υλικό: ψέυτο εκπομπής, αληθινής εκπομπής, πορσελάνη.
 • Νέα ειδικά υλικά: Λευκή οροφή, λευκή πορσελάνη.
 • Νέα ιδιότητα: Φρενέλ αποτέλεσμα – η παρατήρηση ότι το μέγεθος της ανάκλασης που βλέπετε σε μια επιφάνεια εξαρτάται από τη γωνία θέασης. Χωρίς την επίδραση Φρενέλ η ανάκλαση είναι σύμφωνα με την ανακλαστική επιφάνεια. Εφαρμόζοντας αυτή την νέα ιδιότητα η επίδραση της αντανακλαστικής επιφάνειας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την οπτική γωνία ενός 3D επιφάνεια.

Βλέπε: Rendering Video tutorials

 
Working with materials

 

Πλακόστρωση - Νέα πλακάκια μπάνιου σε 3D

Χρησιμοποιώντας αυτή τη νέα λειτουργία, εξοικονομείτε χρόνο και ενέργεια, αφού μπορείτε να αλλάξετε τη διάταξη των πλακιδίων του μπάνιου με ένα μαγικό τρόπο στη νέα έκδοση: το στυλ των πλακιδίων μπορεί να τροποποιηθεί σε ένα βήμα.

Οι σχεδιαστικές εντολές για τα πλακίδια είναι απευθείας  προσβάσιμες κάνοντας κλικ στα πλακάκια στη 3D απεικόνιση.

Χάρη στη νέα εντολή:

Μπορείτε να μετακινήσετε τα πλακάκια, σε ένα βήμα, περιστρέφοντας το αριστερά, κέντρο, δεξιά σημείο αναφοράς του πλακιδίου.

Η αντικατάσταση των πλακιδίων είναι πλέον δυνατή, ενώ απλουστεύθηκε και η δυνατότητα διαγραφής.

Βλέπε: Tiling Video tutorials

 

Quick 3D tiling in ARCHLine.XP
 

Ψηφιδωτά πλακάκια

Θέλετε να σχεδιάσετε ένα μοναδικό μπάνιο με πλακάκια παραγγελία? Εμείς σας προσφέρουμε μια εντελώς νέα λύση στην έκδοση 2017. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε λεπτομερείς και ποικίλες μορφές πλακιδίων. Τυχαία δημιουργημένα πλακάκια με τέσσερα διαφορετικά υλικά ή τέσσερα διαφορετικού μεγέθους ψηφιδωτά.

 • Τετραγωνισμένα ή κυκλικά σχήματα για τα πλακάκια.
 • Ρυθμιζόμενη συχνότητα των πλακιδίων στο μοτίβο.
 • Ειδικό εργαλείο σχεδιασμού αποκλειστικά για μπάνια. 
 
Mosaic tiling in ARCHLine.XP
 

Συνεργασία

Οι εξελίξεις δεν αφορούν μόνο τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες, έχουμε ως στόχο να στηρίξουμε και την απαραίτητη προεργασία. Θέλουμε τα έργα των χρηστών μας να είναι κερδοφόρα, απλά και με καλή κατανομή του χρόνου μέχρι το τέλος του έργου. Για τον λόγο αυτό, έχουν εφαρμοστεί οι ακόλουθες βελτιώσεις.

BIM: Πρότυπη και πιστοποιημένη εξαγωγή και εισαγωγή IFC

Το ARCHLine.XP κέρδισε την IFC Coordination View 2.0 Import πιστοποίηση. Ποια τα οφέλη για τους χρήστες?…Μπορούμε να εισάγουμε κατόψεις, 3D μοντέλα υψηλού επιπέδου χρηστών άλλων προγραμμάτων CAD, καθώς και να εξάγουμε ολόκληρα κτήρια σε αυτά.

The most valuable feature of the IFC format is that architectural elements preserve their type and properties in IFC file.  

Το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό της μορφής IFC είναι ότι αρχιτεκτονικά στοιχεία διατηρούν το είδος και τις ιδιότητες τους στα αρχεία IFC.

ARCHLine.XP IFC Coordination View 2.0 Export Import

 

Eισαγωγή PDF γεωμετρία

Γρήγορος, ακριβής τρόπος για να μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος που δαπανάται για την επεξεργασία αρχιτεκτονικών αρχείων σε μορφή PDF.  

 • Το αντίστοιχο περιεχόμενο του αρχείου PDF μπορεί να εισαχθεί ως γραμμή σχεδίασης επεκτάσιμη και επεξεργάσιμη.
 • Η εισαγωγή της γεωμετρίας εμφανίζει γραμμές και πολύγωνα με ένα συγκεκριμένο χρώμα και πάχος γραμμής.
 • The imported floorplan can be re-scaled to 1:1 (if the scale factor is 1:100, we need 100 times bigger enlargement) and the openings with exact size can be added by giving their endpoints. • Η εισαγόμενη κάτοψη μπορεί να κλιμακωθεί ξανά σε 1: 1 (αν ο συντελεστής κλίμακας είναι 1: 100, χρειαζόμαστε 100 φορές μεγαλύτερη) και τα ανοίγματα με το ακριβές μέγεθος μπορεί να προστεθούν, ορίζοντας τα άκρα τους.

Βλέπε: Import Video tutorials 

 
Import PDF Geometry in ARCHLine.XP
 

Εισαγωγή αρχείου Excel

Το νέο εργαλείο εισαγωγής αρχείου Excel σας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε το περιεχόμενο των αρχείων του Excel σε κάτοψη. Έχετε μια επιλογή για να εισαγάγετε ένα ολόκληρο φύλλο εργασίας ή να επιλέξετε μια συγκεκριμένη περιοχή κελιών στο αρχείο XLS. Οι πίνακες των φύλλων excel συνδέονται με το αρχικό αρχείο. Σε περίπτωση που υπάρξουν αλλαγές στο υπολογιστικό φύλλο, (όπως προσθήκη / διαγραφή σειράς, στήλης, τιμών) ο πίνακας του ARCHLine.XP σχεδίασης μπορεί να ενημερώνεται αντιστοίχως.

 

Excel_Import_2017

Βήματα έργου, χρονική σήμανση

Μερικές φορές έχουμε την τάση να αμελούμε το πόσος χρόνος θα πρέπει να δαπανηθεί για ένα έργο προκειμένου να αποδειχθεί κερδοφόρο. 

Τώρα θα προσφέρεται μία χείρα βοηθείας που θα λύσει αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Η νέα έκδοση του ARCHLine.XP προσφέρει τη λειτουργία ορόσημο. Μπορείτε να δημιουργήσετε υπο-στόχους ή στάδια στα οποία να διαιρείται ένα έργο, για την παρακολούθηση και τη μέτρηση της απόδοσης εργασίας. Πρόκειται για ένα επιτυχημένο εργαλείο για τη διαχείριση του έργου. 

Project milestones in ARCHLine.XP

 

Περισσότερες βελτιώσεις για να επιταχυνθεί η καθημερινή εργασία

 • Όταν μετακίνηση ή αντιγραφή νέου αντικειμένου παραμένει ενεργή
 • Όταν αφαιρείτε ένα στοιχείο από τη σειριακή διαστασιολόγηση τότε θα προσαρμοστεί με τις γειτονικές τιμές.
 • Χρησιμοποιώντας δείκτες μπορείτε να τροποποιήσετε απευθείας τις διαστάσεις στοιχείου (μήκος, πλάτος, ύψος)
 • Οι εντολές Οριζόντιας/ Κάθετης σειριακής διαστασιολόγησης είναι άμεσα προσβάσιμες από την Εργαλειοθήκη 
New Serial Dimensioning

Εξελίξεις στη διάταξη εκτύπωσης

 • Το παράθυρο διαλόγου του layout εκτύπωσης επεκτείνεται με προεπιλεγμένο πινακάκι
 • Αυτόματη συμπλήρωση και αυτόματη τοποθέτηση για το προεπιλεγμένο πινακάκι.
 • Νέα εντολή για να επεξεργαστείτε τις παραμέτρους κειμένου σε μια ομάδα. Όλα τα κείμενα είναι επεξεργάσιμα, και μπορεί να είναι είτε παραμετρικά είτε στατικά κείμενα.
 • Ενισχυμένη λίστα των στατικών κειμένων για να συμπληρωθεί το πινακάκι.
 • Νέα εντολή: Μετατροπή κειμένου σε παράμετρο. Μετατρέπει το στατικό κείμενο σε μια παράμετρο που αρχίζει με $ χαρακτήρα.
 • Ξεχωριστή Αρχιτεκτονική κλίμακα. Διαχειρίσιμη ανεξάρτητα από την κλίμακα σχεδίασης.
 
Printing Layout Developments

Νέα ιδιότητα παραθύρου: γωνία του παραθύρου εξωτερικό / εσωτερικό περβάζι

Υπάρχει μία επιλογή για να απεικονίζονται πραγματικά περβάζια παραθύρων με περισσότερες λεπτομέρειες και να δημιουργείται αναλυτική τεκμηρίωση του σχεδίου.

 • Η εξωτερική και εσωτερική γωνία στο περβάζι του παραθύρου μπορεί να οριστεί μεταξύ 0 και -10 μοιρών
 • Υπάρχουν διάφορα προεπιλεγμένα προφίλ για το περβάζι του παραθύρου. 

 

Designing window sills

 

Ύψος της ποδιάς στις ιδιότητες παραθύρου οροφής

Πέραν της παραδοσιακής τοποθέτησης σε κάτοψη του παραθύρου οροφής, υπάρχει η δυνατότητα να το τοποθετήσετε σύμφωνα με το δοσμένο ή το μετρούμενη ύψος του στηθαίου. Λαμβάνοντας υπόψη το ύψος του στηθαίου, το παράθυρο οροφής μπορεί να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη οροφή μόνο στο καθορισμένο ύψος. Το μπορούν να τοποθετηθούν πολλαπλά παράθυρα οροφής λαμβάνοντας υπόψη την κατανομή των δοκών της στέγης. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει ταχύτερο και πιο ακριβή σχεδιασμό. 

 
Sill height in roof window properties
 

Νέα εντολή επεξεργασίας Πόρτας/Παραθύρου – Αλλαγή τύπου και διατήρηση του αρχικού πλάτους / ύψους

 
 
Changing window type while keeping the original size

 

 

4K οθόνες – Κλιμάκωση της επιφάνειας εργασίας

Η εξέλιξη στις οθόνες προσφέρει πλέον ultra HD αναλύσεις. Η 3840×2160 ανάλυση είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την full HD. Η ποιότητα της εικόνας είναι πανέμορφη και έρχεται με πολλά πλεονεκτήματα. Το ARCHLine.XP 2017 ακολουθεί αυτή την εξέλιξη και στο περιβάλλον εργασίας του προγράμματος μπορούν να εμφανιστούν σε κατάλληλο μέγεθος και για οθόνες υψηλής ανάλυσης.  

Rescaling the user interface

Πολλαπλή περιοχή και Lasso επιλογή

 • Η επιλογή της περιοχή μπορεί να επαναληφθεί
 • Lasso επιλογή: ένας νεότερος, πιο άνετος τρόπος επιλογής, χρήσιμος σε πολλές περιπτώσεις
 • Επιλογή σε πολλαπλά παράθυρα: σε 2D καθώς και σε 3D.

 

Többszörös kiválasztás ARCHLine.XP-benLasszó kiválasztás

 

Excel εξαγωγή

 • Μπορείτε να προσθέσετε κεφαλίδες ή υποσέλιδα στο πάνω ή το κάτω μέρος ενός τυπωμένου φύλλου εργασίας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υποσέλιδο που να περιλαμβάνει τους αριθμούς σελίδας, την ημερομηνία και την ώρα, καθώς και το όνομα του έργου σας.
 • Νέα Excel λίστα επιπλων που κατατάσσονται σύμφωνα με τον παραγωγό.
 • Excel εξαγωγή κεφαλίδας, υποσέλιδου, δεδομένων έργου.
 
Excel táblázat módosítása

 

Πρωτόκολλο για τα layer και την ονομασία των αντικειμένων

 • Σύμφωνα με το BS1192: 2007, το όνομα του layer μπορεί να δοθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο AEC BIM για διεθνείς εργασίες
 • Τυποποιημένο και ενιαίο όνομα του αντικειμένου μπορεί να δοθεί για διεθνείς εργασίες 
Projekt fólia elnevezés

 

ACE-Hellas S.A.

Integrated Solutions