ΝΕΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ARCHLine.XP

Κατανοούμε τους χρήστες μας. Γνωρίζουμε τι χρειάζονται: ισχυρά εργαλεία σχεδιασμού και οπτικά εφέ, όσο το δυνατόν πιο φωτορεαλιστικά. Αυτό προσφέρουμε με τη νέα μας έκδοση προιόντων.

ARCHLine.XP – Η ΠΥΛΗ ΣΤΟ BIM

Το ARCHLine.XP είναι επαγγελματικό λογισμικό σχεδιασμού για το BIM (Building Information Modeling), για τη δημιουργία έργων αρχιτεκτονικής, εσωτερικού σχεδιασμού και επίπλων.

Εργαστείτε με τους συνεργάτες σας, ανταλλάσοντας αρχεία τύπου IFC, DWG ™ και RVT ™.

Εύκολο στην εκμάθηση, εύκολο στη χρήση λογισμικό CAD / BIM, προσιτό στην αγορά του (μόνιμη άδεια).

ΝΕΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ARCHLine.XP

Κατανοούμε τους χρήστες μας. Γνωρίζουμε τι χρειάζονται: ισχυρά εργαλεία σχεδιασμού και οπτικά εφέ, όσο το δυνατόν πιο φωτορεαλιστικά. Αυτό προσφέρουμε με τη νέα μας έκδοση προιόντων.

ARCHLINE.XP – THE GATEWAY TO BIM

Το ARCHLine.XP είναι επαγγελματικό λογισμικό σχεδιασμού για το BIM (Building Information Modeling), για τη δημιουργία έργων αρχιτεκτονικής, εσωτερικού σχεδιασμού και επίπλων.
Συνεργαστείτε με τους συν-σχεδιαστές μέσω των μορφών IFC, DWG ™ και RVT ™.
Εύκολο στην εκμάθηση, εύκολο στη χρήση λογισμικό CAD / BIM με μοντέλο δίκαιης τιμολόγησης.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Το ARCHLine.XP είναι ένα αρχιτεκτονικό λογισμικό σχεδιασμού για το BIM (Building Information Modeling), που περιλαμβάνει και νέα χαρακτηριστικά για έργα εσωτερικού σχεδιασμού και διακόσμησης.
Το ARCHLine.XP υποστηρίζει τη διεπιστημονική διαδικασία σχεδιασμού. Σας βοηθά να συνεργαστείτε με τους συνεργάτες σας μέσω των μορφών IFC, DWG ™ και RVT ™.
Το λογισμικό περιλαμβάνει όλη την διαδικασία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, του σχεδιασμού εσωτερικών χώρων και του σχεδιασμού επίπλων  επί παραγγελία.
Το πλήρες σχέδιο, το τρισδιάστατο μοντέλο και η τεκμηρίωση του έργου μπορούν να δημιουργηθούν μέσα στο λογισμικό – η διαδικασία επίπλωσης, πλακιδίων και φωτισμού είναι γρήγορη και εύκολη.
Οι προβολές ενότητας, οι λεπτομέρειες κατασκευής, οι μορφές εκτύπωσης, τα χρονοδιαγράμματα, οι αναφορές του Excel και οι απεικονίσεις μπορούν να δημιουργηθούν με μερικά μόνο κλικ.

ΟΠΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Η απεικόνιση αποτελεί βασικό μέρος της πρακτικής του εσωτερικού σχεδιασμού. Οι υψηλής ποιότητας και εντυπωσιακές παρουσιάσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την απόφαση του πελάτη. Η  οπτικοποιημένη παρουσίαση της μελλοντικής κατασκευής , σίγουρα θα προκαλέσει το συναίσθημα κάθε πελάτη, και κάθε σχεδιαστής ξέρει πόσο σημαντική είναι η πρώτη αντίδραση των πελατών.
Μια κακώς διαχειριζόμενη παρουσίαση μπορεί να υπονομεύσει ένα προσεγμένο και τεχνικώς προσεκτικά σχεδιασμένο έργο, ενώ όμορφα εκτελούμενα γραφικά μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά.

Χρησιμοποιήστε τα αρχιτεκτονικά σχέδια, τα τμήματα και τους τοίχους για να βοηθήσετε την εργασία σας. Όταν πρόκειται για παρουσίαση στους πελάτες σας, στηριχθείτε  στις φωτορεαλιστικές επιδείξεις ή επιτρέψτε στον πελάτη σας να εισέλθει στο σχέδιο με τη βοήθεια της 360 μοιρών εικονικής πανοραμικής προβολής.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Το ARCHLine.XP είναι ένα αρχιτεκτονικό λογισμικό σχεδιασμού για το BIM (Building Information Modeling), που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά για έργα εσωτερικού σχεδιασμού και διακόσμησης.
Το ARCHLine.XP υποστηρίζει τη διεπιστημονική διαδικασία σχεδιασμού. Σας βοηθά να συνεργαστείτε με τους συν-σχεδιαστές μέσω των μορφών IFC, DWG ™ και RVT ™.
Το λογισμικό περιλαμβάνει όλη την διαδικασία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, του εσωτερικού σχεδιασμού και του σχεδιασμού επί παραγγελία επίπλων.
Το πλήρες σχέδιο, το τρισδιάστατο μοντέλο και η τεκμηρίωση του έργου μπορούν να δημιουργηθούν μέσα στο λογισμικό – η διαδικασία επίπλωσης, πλακιδίων και φωτισμού είναι γρήγορη και εύκολη.
Οι προβολές ενότητας, οι λεπτομέρειες κατασκευής, οι μορφές εκτύπωσης, τα χρονοδιαγράμματα, οι αναφορές του Excel και οι απεικονίσεις μπορούν να δημιουργηθούν με μερικά μόνο κλικ.

ΟΠΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Η απεικόνιση αποτελεί βασικό μέρος της πρακτικής του εσωτερικού σχεδιαστή. Οι υψηλής ποιότητας και εντυπωσιακές παρουσιάσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την απόφαση του πελάτη. Η θέα του εγγύς μέλλοντος σχεδόν σίγουρα θα προκαλέσει το συναίσθημα κάθε πελάτη, και κάθε σχεδιαστής ξέρει πόσο σημαντική είναι η πρώτη αντίδραση των πελατών.
Μια κακώς διαχειριζόμενη παρουσίαση μπορεί να υπονομεύσει ένα στοχαστικό, τεχνικά σχεδιασμένο σχέδιο, ενώ όμορφα εκτελούμενα γραφικά μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά.

Χρησιμοποιήστε τα αρχιτεκτονικά σχέδια, τα τμήματα και τις τοίχους για να βοηθήσετε την εργασία σας. Όταν πρόκειται για παρουσίαση στους πελάτες σας, στηρίξτε τις φωτορεαλιστικές επιδείξεις, πίνακες διάθεσης ή ακόμη και να επιτρέψετε στον πελάτη σας να εισέλθει στο σχέδιο με τη βοήθεια της 360 εικονικής πανοραμικής προβολής.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΠΛΩΝ

Φέρτε το σχέδιό σας στη ζωή με τη βοήθεια των επίπλων. Κατεβάστε αντικείμενα από την Τρισδιάστατη αποθήκη απευθείας στο σχέδιό σας ή χρησιμοποιήστε τα ενσωματωμένα μοντέλα μας.

Δεν μπόρεσατε να βρείτε αυτό που ψάχνατε; Δημιούργηστε κάτι δικό σας! Σχεδιάστε καμπίνες, στοιχεία KBB και πολλά άλλα. Προσαρμόστε το μέγεθος και το ύφος για να δοκιμάσετε πολλές εκδόσεις της ίδιας διάταξης σε λίγα μόνο λεπτά και να διατηρήσετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΣΤΟ FORMAT REVIT®

Το ARCHLine.XP συνδέεται με ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες BIM όπως τις Cadenas® και BIMobject® – χρησιμοποιήστε αυτές τις πλατφόρμες για να εισάγετε πραγματικά αντικείμενα με τις παραμέτρους BIM απευθείας στο μοντέλο σας ARCHLine.XP.

ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΧΕΙΩΝ REVIT® .RFA, .RVT

Χρησιμοποιώντας το ARCHLine.XP, μπορείτε να εισάγετε και να δείτε αρχεία τύπων .RVT, .RFA. .RFA (Revit Family) είναι η μορφή αρχείων που προέρχονται από την εφαρμογή BIM, Autodesk Revit®.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ /ΕΞΑΓΩΓΗ IFC - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ

Το ARCHLine.XP προσφέρει εισαγωγή και εξαγωγή πιστοποιημένων SMART  IFC προτύπων βάσει της έκδοσης IFC2x3-TC1. Η χρήση της μορφής αρχείου IFC σας προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες συνεργασίας και σηματοδοτεί το τέλος της παρερμηνείας του έργου και την απώλεια δεδομένων.

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΕ ΑΡΧΕΙΑ REVIT®

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ NAVIBAR

Τα χειριστήρια πλοήγησης βρίσκονται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και ξεθωριάζουν όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Για να εμφανίσετε τα στοιχεία ελέγχου πλοήγησης, μετακινήστε το ποντίκι πάνω από τα στοιχεία ελέγχου.

Το NaviBar είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από νέες λειτουργίες – περιηγηθείτε μεταξύ των ορόφων, προσαρμόστε το μοντέλο σας στην οθόνη και περιστρέψτε κατά βούληση.

CAMERA ICON ON FLOOR PLAN VIEW

Το εικονίδιο της φωτογραφικής μηχανής επιτρέπει να βλέπετε, ό,τι θα βλέπατε στην πραγματικότητα αν βρισκόσασταν στη συγκεκριμένη θέση στην κάτοψη.

Αυτός είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να ελέγχετε τα προοπτικά σχέδια των όψεων.

ΦΑΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Χρησιμοποιώντας τις φάσεις σχεδιασμού μπορείτε να διαχωρίσετε την κατασκευή του κτιρίου σας σε πολλαπλές φάσεις σχεδιασμού.

Τα έργα ανακαίνισης κτιρίων ή η πολυπλοκότητα ενός έργου συχνά απαιτούν να διαχωριστεί το έργο σε πολλαπλές φάσεις.

Φίλτρα φάσης σχεδιασμού:

Τα φίλτρα φάσης σχεδιασμού είναι κανόνες που σας βοηθούν να προσδιορίσετε την κατάσταση των στοιχείων κτιρίου, όπως Νέα, Υφιστάμενα, Να κατεδαφιστούν. Το ARCHLine.XP έχει 5 τέτοια φίλτρα:

1. Όλες οι φάσεις
2. Υπάρχον
3. Σχέδια κατεδάφισης
4. Υπάρχει μετά την κατεδάφιση
5. Νέο σχέδιο κατασκευής

ΚΑΡΤΕΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Η έγχρωμη κάρτα προορίζεται για την αντικατάσταση ενός χρώματος ή υφής με ένα άλλο χρώμα ή υφή που επιλέγετε – αλλά αυτή τη φορά, η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε ολόκληρο το μοντέλο 3D. Αντικαθιστά το χρησιμοποιούμενο χρώμα ή υφή με μία από τις προκαθορισμένες ομάδες στοιχείων.

Με ένα μόνο κλικ, μπορείτε να απεικονίσετε πώς θα φαίνεται το κτίριο σε ένα τελείως διαφορετικό σχέδιο χρωμάτων. Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε μια νέα κάρτα χρώματος είτε να μετατρέψετε ένα υπάρχον υλικό σε μια νέα κάρτα.

Στο κέντρο σχεδιασμού, επιλέξτε την κατηγορία Υλικό και κατηγορία μοντέλου.

Κάντε κλικ σε ένα υλικό που πρόκειται να μετατρέψετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές και επιλέξτε την εντολή: Μετατροπή σε ομάδα καρτών χρώματος.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΜΟΤΙΒΑ

Ο αριθμός του ενσωματωμένου μοτίβου έχει αυξηθεί, καθώς οι σύγχρονες διατάξεις πλακιδίων απαιτούν περισσότερες παραλλαγές. Με περισσότερα μοτίβα και τη δυνατότητα χρήσης των παραλλαγών χρώματος, είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε εκπληκτικές διατάξεις.

ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΠΕΔΩΝ (στρώσεις)

Οι ομάδες ορατότητας επιπέδων είναι μια νέα δυνατότητα για την καλύτερη οργάνωση δεδομένων έργου, για εύκολη ενεργοποίηση / απενεργοποίηση των επιπέδων που ανήκουν μαζί σε μια συγκεκριμένη προοπτική.

Αυτό θα βοηθήσει στη διαχείριση των στρώσεων που περιέχουν σαρωμένες εικόνες, εισαγόμενες πρώτες ύλες, εξοπλισμό, μηχανήματα ως μονάδες και όχι ξεχωριστές οντότητες.

Εάν αλλάζετε ομάδες ορατότητας, μπορείτε να αποκρύψετε ή να εμφανίσετε το επιθυμητό μέρος του έργου σε ένα βήμα, κάνοντας τον χειρισμό του περιεχομένου του έργου πολύ πιο αποτελεσματικό.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΚΙΑΣΗΣ

Οι σύγχρονες κτιριακές δομές απαιτούν μοναδικά αντικείμενα σκίασης.

Αυτό το εργαλείο έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό. Τα Αντικείμενα Σκίασης είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν ως 3 ξεχωριστά εργαλεία στο ARCHLine.XP.

 • Οριζόντια
 • Κατακόρυφα
 • Ειδικά προσαρμοσμένα σχήματα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΩΣ ΕΝΑ ΓΩΝΙΑΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Οποιοσδήποτε συνδυασμός τυποποιημένων παραθύρων μπορεί να συνδυαστεί για να σχηματίσει ένα γωνιακό παράθυρο. Υπάρχουν δύο μέθοδοι για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο γωνιακό παράθυρο:

 • Αυτόματα – το πρόγραμμα δημιουργεί αυτόματα την κοινή σύνδεση μεταξύ των παραθύρων και προσθέτει και το κάσωμα.
 • Χειροκίνητα – αφού μετακινήσετε τα παράθυρα στη γωνία, η εντολή “Περικοπή / επέκταση τοίχου” θα επιτρέψει την τροποποίηση της οπής στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά των παραθύρων.

ΝΕΑ ΣΗΜΕΙΑ ΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΜΒΩΝ

Τροποποιητής ύψους κατωφλίου / σχετικού ύψους: Για στοιχεία όπως πόρτες και παράθυρα, κάνοντας κλικ σε αυτή τη λαβή θα αλλάξει το ύψος από το περβάζι. Επιπλέον, για στοιχεία όπως αντικείμενα, στήλες, δοκούς, το ύψος σε σχέση με το δάπεδο μπορεί να ρυθμιστεί.
Νέα σημεία εισαγωγής για οροφή: Στοιχεία άμεσης πρόσβασης, λαμπτήρες που εισάγονται στην οροφή.
Νέοι κόμβοι για το 3D: Τα εκτεταμένα σημεία πιασίματος βοηθούν στην επεξεργασία του επιλεγμένου στοιχείου στο παράθυρο 3D της εφαρμογής.
Νέα λαβή περιστροφής για στοιχεία 2D: Γραμμή, πολυγραμμή, τόξο, κείμενο, 2D ομάδα, εικόνα ράστερ μπορούν να περιστραφούν ελεύθερα. Το εικονίδιο περιστροφής στη δεξιά πλευρά εξαφανίζεται, εισάγεται ένας νέος κόμβος.
Τροποποιητής ύψους κειμένου: Το επιλεγμένο ύψος κειμένου μπορεί να επεξεργαστεί με προσωρινή διάσταση.

ΛΙΣΤΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΗ ΑΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ

Η αποστολή πλακιδίων επεκτείνεται με ένα νέο φύλλο εργασίας του Excel που αναγράφει τα πλακίδια ταξινομημένα ανά δωμάτιο.

ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ CAD ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Βασιστείτε στις υπάρχουσες δεξιότητες CAD για να σχεδιάσετε τα κτίριά σας. Χρησιμοποιήστε τις ενέργειες και τα εργαλεία με τα οποία είστε ήδη εξοικειωμένοι, σχεδιάστε τοίχους, ανοίγματα, προσθέστε δάπεδα και διαχειριστείτε τη δομή σας με επίπεδα.

Προσαρμόστε τις περίπλοκες λεπτομέρειες του κτιρίου, όπως στέγες, κιγκλιδώματα και σκάλες. Προσθέστε τα αντικείμενα σας και ομαδοποιήστε κατά βούληση.

Προσθέστε σχολιασμούς στο σχέδιο 2D ή 3D και δημιουργήστε μια προσαρμοσμένη διάταξη σχεδίου για να μπορέσετε να στείλετε το έργο σας με μορφοποιημένο τρόπο.

ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Η γραμμή ελέγχου προβολής παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε κανόνες για τον έλεγχο της εμφάνισης στοιχείων σε διαφορετικές προβολές.

Η γραμμή ελέγχου προβολής περιλαμβάνει τα ακόλουθα εργαλεία:

 • Κατάσταση φάσης
 • Φίλτρα φάσης
 • Κατάσταση τοίχου
 • Επίπεδο λεπτομέρειας ανοίγματος
 • Ομάδες ορατότητας επιπέδων
 • Γραμμή εισόδου

ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ

Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου παρέχουν έναν εναλλακτικό τρόπο εκτέλεσης εντολών.

Η νέα συντόμευση πληκτρολογίου ARCHLine.XP μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά σας.

Αποθηκεύστε εντολές στο πληκτρολόγιό σας, απεικονίστε τους αποθηκευμένους συνδυασμούς και δημιουργήστε προσαρμοσμένα προφίλ χρηστών.

ΟΘΟΝΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΙΚΟΝΙΔΙΩΝ ΣΕ ΛΙΣΤΑ

Επεκτείνουμε τον διάλογο καλωσορίσματος με μια απλή προβολή λίστας όπου όλα τα έργα παρατίθενται με τα ακόλουθα στοιχεία:

Όνομα έργου | Διαδρομή | Ημερομηνία και μέγεθος.
Αυτό θα σας επιτρέψει να προβάλλετε έως και εκατοντάδες έργα ταυτόχρονα, ταξινομημένα κατά όνομα, ημερομηνία, κ.λπ.
Μπορείτε να αλλάξετε την προβολή ICON / LIST στη δεξιά πλευρά του παραθύρου διαλόγου.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Στη δεξιά πλευρά της οθόνης, ο πίνακας “Βοήθεια” εμφανίζεται από προεπιλογή με το πρόγραμμα πλοήγησης έργου.

Το πεδίο Βοήθεια επεξηγεί τον τρόπο χρήσης του επιλεγμένου εργαλείου. Θα εμφανίσει μια εικόνα (προαιρετικά) και τα βήματα για τη χρήση του εργαλείου και τις ειδικές επιλογές (αν υπάρχουν) σχετικά με το εργαλείο.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο στην περιοχή σχεδίασης, μπορείτε να αποκρύψετε αυτόν τον πίνακα, κάντε κλικ στο εικονίδιο Αυτόματη Απόκρυψη στην επάνω δεξιά γωνία και ο πίνακας εξαφανίζεται πίσω από μια καρτέλα.

c

ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΜΟΡΦΗ RIBBON ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΚΟΙΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΟΡΤΩΝ / ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ

Για στοιχεία όπως πόρτες και παράθυρα με κλικ στα εικονίδια τύπου, μπορείτε να τοποθετήσετε τους πιο κοινούς τύπους θυρών / παραθύρων απευθείας στο μοντέλο σας.

Επιπλέον, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο +, το πρόγραμμα εμφανίζει την επιλεγμένη κατηγορία στο Κέντρο Σχεδιασμού. Μπορείτε να τοποθετήσετε το περιεχόμενο της κατηγορίας με τη μέθοδο “μεταφορά και απόθεση”.

ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΜΟΡΦΗ RIBBON ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΚΟΙΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Για στοιχεία όπως αντικείμενα, λάμπες, διακόπτες και πρίζες ή ακόμα και ντουλάπια, κάνοντας κλικ στα εικονίδια, το πρόγραμμα εμφανίζει στο Κέντρο Σχεδιασμού την επιλεγμένη κατηγορία. Μπορείτε να τοποθετήσετε το περιεχόμενο της κατηγορίας με τη μέθοδο “μεταφορά και απόθεση”.

ΝΕΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Η κατηγορία “Πόρτες με επένδυση” επεκτείνεται με 43 νέες τυπικές πόρτες με επένδυση.

Η χρήση αυτών καθιστά το σχεδιασμό ακόμα πιο γρήγορο, καθώς θα μπορείτε να επιλέξετε από προ-σχεδιασμένα στοιχεία.

Οι πόρτες είναι παραμετρικές, οι υφές μπορούν να αλλάξουν, έτσι ώστε να μπορείτε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα με άνεση.

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΡΓΑ

Η ανταλλαγή εργασίας και η επεξεργασία ενός ομαδικού έργου είναι τώρα διαθέσιμη, επιτρέποντας σε πολλούς σχεδιαστές να δουλεύουν ταυτόχρονα για το ίδιο έργου.

– Μια ομάδα έργου για πολλούς χρήστες αποτελείται από έναν διαχειριστή και μέλη της ομάδας.

– Ο μόνος χρήστης υψηλής προτεραιότητας στην ομάδα είναι ο Διαχειριστής, ο χρήστης που δημιουργεί το έργο πολλαπλών χρηστών και αποθηκεύει το αρχείο για πρώτη φορά. Ο Διαχειριστής έχει το δικαίωμα να καθορίζει και να τροποποιεί αργότερα τις βασικές λειτουργίες του έργου, όπως τα κτίρια, τη δομή του δαπέδου και τη δομή των επιπέδων.

– Ο διαχειριστής μπορεί να δημιουργήσει ή να διαγράψει μέλη της ομάδας σε ένα έργο πολλαπλών χρηστών.

– Από προεπιλογή, οι διαχειριστές μπορούν να προσθέσουν μέλη της ομάδας μόλις εισάγουν ένα νέο όνομα, δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης. Τα μέλη της ομάδας μπορούν να συνδεθούν από τη λίστα επαφών που έχει καταχωρίσει ο διαχειριστής.

– Τα στοιχεία του έργου πολλαπλών χρηστών: Master Workspace, πρόσθετοι χώροι εργασίας, εδώ θα πραγματοποιηθεί η πραγματική δουλειά.

– Ο διαχειριστής διαιρεί το σχέδιο σε μονάδες με δυνατότητα αυτόματης επεξεργασίας (εφεξής χώρος εργασίας).

– Ο χώρος εργασίας μπορεί να έχει 3 στάδια:

Ενεργό (δημιουργούνται και επεξεργάζονται νέα στοιχεία εδώ),
Ενεργοποιημένο (ορατό και επεξεργάσιμο),
Για Αναφορά (ορατό και αναφερόμενο μόνο).

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ARCHLine.XP

Μπορεί να χρειαστείτε κάποια τμήματα ενός έργου που θα χρησιμοποιηθούν σε ένα άλλο έργο. Καθώς το ARCHLine.XP μπορεί να εκτελεστεί σε περισσότερα από ένα παράθυρα εργασίας, πολλά έργα μπορούν να ανοίξουν ταυτόχρονα και επίσης να υποστούν επεξεργασία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε, για παράδειγμα, να αντιγράψετε στοιχεία από το έργο Α στο έργο Β.

Απλά χρησιμοποιήστε την εντολή Αντιγραφή για να πάρετε μια λεπτομέρεια και την Επικολλήστε σε μια άλλη εμφάνιση του ARCHLine.XP.

ΣΤΥΛ ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟΥ

Για να δώσετε φωτορεαλιστικές αποδόσεις, πρέπει να ρυθμίσετε σωστά τα υλικά.

Οι παράμετροι ποιότητας και απόδοσης Render ταξινομούνται σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως μέταλλο, γυαλί, τούβλο, καθρέφτη κλπ. Αυτά τα στυλ φωτορεαλισμού, μπορούν να αποδοθούν με μεταφορά και απόθεση σε οποιοδήποτε υλικό. Το αποτέλεσμα μπορεί να αξιολογηθεί στο παράθυρο ενσωματωμένης απόδοσης.

Η εντολή ΔΕΝ αλλάζει το μέγεθος και την υφή των υλικών, αντικαθιστά μόνο τις παραμέτρους ποιότητας υλικών.

Εκτός από τα σύνολα, μπορούν να γίνουν προσαρμοσμένες ρυθμίσεις, αλλά η χρήση προσαρμοσμένων ιδιοτήτων συνιστάται κυρίως για χρήστες με εμπειρία.

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΡΑΜΠΕΣ

Με το αναβαθμισμένο εργαλείο ράμπας, η δημιουργία μιας ράμπας είναι τόσο εύκολη όσο και η δημιουργία μιας σκάλας.

3 νέα εργαλεία δημιουργίας ράμπας είναι διαθέσιμα:

– Ευθεία κεκλιμένη ράμπα
– Αψιδωτή ράμπα
– Δύο τμήματα ράμπας που συνδέονται με προσγείωση

Τα όρια των δημιουργημένων ράμπων μπορούν να ρυθμιστούν μέσω των τυπικών εργαλείων σχεδίασης 2D κατά βούληση.
Το προφίλ διατομής της ράμπας μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ελεύθερα.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΦΑΝΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

Οι διαφανείς εικόνες PNG μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χωρέσουν οποιοδήποτε σχήμα χωρίς πλαίσιο ορθογωνίου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τοποθετήσετε αυτές τις εικόνες PNG ως αυτοκόλλητα τοίχου.

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ

Πολλοί τύποι ποντικιών έχουν 5 ή περισσότερα κουμπιά. Τραβήξτε τα και χρησιμοποιήστε τα δύο κουμπιά στα αριστερά (αν έχετε) για Undo and Redo κατά βούληση.

ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ – NUDGING

Η μετατόπιση είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να μετακινήσετε τα επιλεγμένα στοιχεία σας.

Πατήστε τα πλήκτρα βέλους πληκτρολογίου για να μετακινήσετε τα στοιχεία οριζόντια ή κατακόρυφα σε συγκεκριμένη απόσταση.

Κάθε πάτημα ενός πλήκτρου βέλους πληκτρολογίου μετακινεί τα επιλεγμένα στοιχεία με τα “κανονικά” ή “fine” βήματα.

Ρυθμίσεις μετατόπισης: Διαμορφώστε τη ρύθμιση στο παράθυρο διαλόγου Επιλογή – Πλαίσιο και Πλέγμα.

Προεπιλεγμένες αυξήσεις: Κανονική –> 100 mm, Fine –> 10mm.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΕ ΦΥΛΛΑ

Όταν τοποθετείτε ένα έγγραφο στο Layout Plot, το ARCHLine.XP εμφανίζει τον τίτλο του, όπως την κάτοψη ορόφου και του κτιρίου, τις τομές, τα επίπεδα και το όνομα της προβολής 3D.

Ο τίτλος είναι σχετικός με το συγκεκριμένο έργο και συνδέεται με το όνομα του εγγράφου στο Project Navigator.

Φυσικά, μπορείτε να μετονομάσετε το κείμενο του τίτλου. Η μέθοδος μετονομασίας αλλάζει το όνομα του εγγράφου στο Project Navigator και στο Layout Plot.

ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΙΜΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΗΣ

Όταν δημιουργείτε μια στέγη με ένα προσαρμοσμένο σχήμα, σκιαγραφείτε πρώτα το περίγραμμα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτό το σχήμα για τη στέγη που δημιουργείτε.

Αυτό το περίγραμμα είναι διαθέσιμο αργότερα για επεξεργασία με την εντολή Επεξεργασία Περιγράμματος.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΚΑΛΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το κάτω και το άνω περίγραμμα των σκαλοπατιών εμφανίζονται και στις εντολές επεξεργασίας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αποφασίσετε αν η εντολή της τομής του τοίχου της σκάλας πρέπει να είναι πάνω ή κάτω από τις σκάλες. Από δομική άποψη, και οι δύο καταστάσεις είναι δικαιολογημένες.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

Αυτή η εντολή συγκεντρώνει τα πιο τυπικά βήματα επαναληπτικής τεχνικής τεκμηρίωσης και ο χρήστης μπορεί να εκτελέσει όλα αυτά σε ένα μόνο βήμα.

Δημιουργία όλων των διαστάσεων εξωτερικού τοίχου σε κάθε επίπεδο
Δημιουργώντας δύο τομές στο κέντρο του μοντέλου κάθετα μεταξύ τους (Α-Α, Β-Β)
Εσωτερικό: Όλη η θέα στον τοίχο στο μπάνιο και τα δωμάτια της κουζίνας (με βάση το όνομα του δωματίου)
Αρχιτεκτονική: Τέσσερις μεγάλες προβολές
Εσωτερικό: Έγχρωμη κάτοψη
Δημιουργία διάταξης εκτύπωσης:
– Τοποθέτηση όλων των σχεδίων σε 1: 100

– Τοποθέτηση του τίτλου του έργου

– A-A τμήμα 1: 100, B-B τμήμα 1: 100

– Προβολές ανύψωσης (Αρχιτεκτονική)

– Όλες οι αποχρώσεις του τοίχου / τοίχων (Εσωτερικό).

ασ ξεκινησουμε κατι νεο

Θέμα

WordPress Lightbox