ARCHLine.XP 2021
Νέα Χαρακτηριστικά

Νέα Χαρακτηριστικά

Οι κατασκευαστές του ARCHLine XP εργάζονται συνεχώς για να παρέχουν στους χρήστες εργαλεία και γνώσεις, που καθιστούν τις διαδικασίες σχεδιασμού και τεκμηρίωσης έργων πιο γρήγορες και αποτελεσματικές

ΝΕΕΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

Οι ρυθμίσεις που σχετίζονται με την φωτορεαλιστική απεικόνιση είναι ζωτικής σημασίας για τον συντονισμό της ποιότητας των απεικονίσεων. Στο ARCHLine.XP 2021 υπάρχουν νέες προεπιλογές οι οποίες χρησιμεύουν σε διαφορετικούς σκοπούς. Οι ρυθμίσεις προσαρμόζονται κάθε φορά στις διαφορετικές ανάγκες απόδοσης τόσο των εξωτερικών όσο και εσωτερικών σκηνών.
Και οι δύο διαθέτουν 3 επίπεδα απεικόνισης:
A01 – Γρήγορη απόδοση εξωτερικού χώρου
A02 – Λεπτομερής απόδοση εξωτερικού χώρου
A03 – Ολοκληρωμένη απόδοση εξωτερικού χώρου
I01 – Γρήγορη απόδοση εσωτερικού χώρου
I02 – Λεπτομερής απόδοση εσωτερικού χώρου
I03 – Ολοκληρωμένη απόδοση εσωτερικού χώρου

ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΣ

Ακόμα κι αν τα έργα σας είναι περίπλοκα, οι τομές σας μπορούν να πραγματοποιηθούν σε δευτερόλεπτα. Η τοποθέτηση σκιών και υφών στην τομή βοηθούν στη δημιουργία καθαρότερων και ευκρινέστερων εικόνων. Μπορείτε να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα αποδώσετε το οπτικό στυλ των σχεδίων σας: από κρυφές γραμμές (hidden line representation) και ακτίνες X (X-Ray representation) ως χρωματικές αναπαραστάσεις με έντονο χρώμα (Consistent colour representations).
Επιπλέον, στις όψεις και τις τομές σας μπορείτε να προσθέσετε γραμμές 2D, διαγραμμίσεις καθώς και πολλά άλλα στοιχεία σχεδίασης.

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

ΟΨΕΙΣ ΤΟΙΧΩΝ

Δημιουργήστε όψεις εσωτερικών τοίχων με έπιπλα και διαστάσεις μέσα σε μια στιγμή. Οι όψεις αυτές αποκτούν αυτόματα τίτλο και συνδέονται απευθείας με το δωμάτιο και τον τοίχο όπου ανήκουν.

ΒΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΩΝ

ΦΙΛΤΡΑ

Χρησιμοποιήστε φίλτρα βάσει κανόνων για να εμφανίσετε, να επιλέξετε ή να επισημάνετε γραφικά τα στοιχεία του έργου που επιθυμείτε.
Βρείτε οποιαδήποτε γεωμετρικά δεδομένα και παραμέτρους BIM στο μοντέλο σας, επιλέξτε ή οπτικοποιήστε με παράκαμψη γραφικών το αποτέλεσμα οποιουδήποτε φίλτρου.

ΩΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΡΧΕΙΑ IFC, RVT, DWG, PDF

Συνδέστε αρχεία IFC, RVT, DWG, PDF με το έργο σας για να απεικονίσετε εξωτερικό περιεχόμενο με σκοπό τον συντονισμό του έργου. Τα αρχεία ενημερώνονται αυτόματα όταν ανοίγετε το έργο αλλά μπορούν και χειροκίνητα όποτε χρειαστεί. Τα μοντέλα σε αρχεία IFC, RVT διαχειρίζονται ως υποδομές, παρέχοντας μια γραφική αναπαράσταση των αρχιτεκτονικών δεδομένων και των δεδομένων BIM των μοντέλων σας.

ΑΡΧΕΙΩΝ IFC

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ

Κοινοποιήστε πληροφορίες BIM σε τυποποιημένη μορφή χρησιμοποιώντας την IFC ταξινόμηση.
Για τη βιομηχανία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, τα συστήματα ταξινόμησης παρέχουν στα διάφορα μέρη της μια κοινή αντίληψη για κάθε στοιχείο.
Το ARCHLine.XP μπορεί να ενσωματώσει πίνακες απαιτήσεων οποιασδήποτε χώρας χρησιμοποιώντας αρχεία μορφής Excel σε Uniformat, OmniClass, UniClass 2015 κ.λπ.

BIM (LOG)

ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ

Το LOG σε ένα μοντέλο BIM είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το επίπεδο γεωμετρίας του μοντέλου.

Το ARCHLine.XP προσφέρει πέντε επιλογές LOG που κυμαίνονται από 100 έως 400. (100, 200, 300, 350 και 400).

Συμβολική – Εννοιολογικό μοντέλο. Εμφανίζει την ύπαρξη στοιχείων αλλά όχι το σχήμα, το μέγεθος ή την ακριβή τοποθεσία τους.

Σχηματική – Σχηματική σχεδίαση με κατά προσέγγιση μέγεθος, σχήμα και τοποθεσία.

Λεπτομερής – Λεπτομερής σχεδίαση με καθορισμένο μέγεθος, σχήμα, απόσταση και τοποθεσία.

Τεκμηρίωση – Σχεδιασμός τεκμηρίωσης κατασκευής με καθορισμένο μέγεθος, σχήμα, απόσταση και τοποθεσία. Μοντελοποιούνται  τα μέρη που είναι απαραίτητα για τον συντονισμό του στοιχείου με κοντινά ή προσαρτημένα στοιχεία.

Κατασκευή – Σχεδιασμός κατασκευής. Τα στοιχεία διαμορφώνονται με επαρκή λεπτομέρεια και ακρίβεια για την κατασκευή του αντιπροσωπευόμενου μέρους. (Σημείωση: Επί του παρόντος το συγκεκριμένο επίπεδο υποστηρίζεται μερικώς)

ΒΕΛΤΙΩΣΗ

ΟΥΡΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

Η ουρά εκτύπωσης συγκεντρώνει αυτόματα όλες τις διατάξεις εκτύπωσης σας. Απλώς κάντε κλικ στην επιλογή Δημοσίευση και είστε έτοιμοι. Η διαδικασία είναι γρήγορη, ακόμα κι αν έχετε να εκτυπώσετε μεγάλο αριθμό σχεδίων, προβολών και υπολογιστικών φύλλων.

ΣΕ ΔΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΕΣ

ΣΤΡΩΣΗ ΜΟΝΩΣΗΣ

Ο ενεργειακός / θερμικός υπολογισμός ενός κτηρίου απαιτεί συχνά την τοποθέτηση ενός θερμομονωτικού στρώματος πάνω στις εξωτερικές επιφάνειες των δομικών στοιχείων όπως κολόνες και δοκάρια.
Οι ιδιότητες των κολόνων και δοκών έχουν εμπλουτιστεί με την επιλογή Προσθήκη Μόνωσης όπου μπορείτε να καθορίσετε το πάχος και το υλικό της μόνωσης του στοιχείου.

2D ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Χρησιμοποιήστε 2D πληρώσεις και τη Σχεδιαστική Σειρά των στοιχείων για να ελέγξετε την εμφάνιση των επικαλυπτόμενων αντικειμένων.
Τα αντικείμενα μπορούν να γεμίσουν με ένα συμπαγές χρώμα ή κάποιο μοτίβο (με χρώματα προσκηνίου και φόντου). Η Σχεδιαστική Σειρά ελέγχει το εύρος βάθους μεταξύ των αντικειμένων, αυτό με την υψηλότερη σειρά καλύπτει τα αντικείμενα με μικρότερο αριθμό σειράς (1: Ανώτατη επιφάνεια, 8: Κατώτατη επιφάνεια).

ΓΙΑ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

ΕΝΤΟΛΗ PUSH & PULL

Δημιουργήστε μοναδικά 3D στερεά, χρησιμοποιώντας το εργαλείο Push / Pull. Απλώς σχεδιάστε ένα περίγραμμα και εξωθήστε το σχήμα που χρειάζεστε.

Αυτά τα σχήματα μένουν στην μνήμη, οπότε ακόμη κι αν αλλάξετε τις διαστάσεις των αρχιτεκτονικών σας στοιχείων, τα προσαρμοσμένα στοιχεία που δημιουργήθηκαν από την εντολή Push / Pull, θα παραμείνουν.

ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Κάντε προγραμματισμό του έργου σας ο οποίος θα περιέχει και εικόνες. Διαχειριστείτε στοιχεία σχεδίασης απευθείας από τον πίνακα προγραμματισμού σας ή αντίστροφα. Οι πίνακες αυτοί προγραμματισμού μπορούν να απεικονιστούν και στο Excel.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΡΓΟΥ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΥΠΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΘΕ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Χρησιμοποιήστε πρότυπα έργου για να καθορίσετε το αρχικό σχεδιαστικό σας περιβάλλον. Το πρότυπο έργου περιέχει τις προεπιλεγμένες μονάδες μέτρησης, στυλ, στρώσεις, κατασκευή δαπέδου και κτιρίου κ.ο.κ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΙΧΟΥ

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

Δημιουργήστε τοίχους εξοπλισμένους με πλακάκια. Οι διατάξεις πλακιδίων ενημερώνονται όταν εισάγετε πόρτες και παράθυρα.
Μπορείτε να ορίσετε ένα στυλ πλακιδίων ξεχωριστά στα εσωτερικά και εξωτερικά στρώματα του τοίχου.
Στο παράθυρο διαλόγου Στυλ Πλακιδίων, μπορείτε να καθορίσετε τα πλαίσια, αντικείμενα και πλακίδια ή γυάλινα πάνελ.

Ξεκινήστε Τώρα…

WordPress Lightbox