Select Page

Νέα έκδοση του eCM καλύπτει τις πρόσφατες αλλαγές στον τρόπο αναθεώρησης των Δημοσίων Έργων

23/1/2015 – Είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση 7.20 του συστήματος διαχείρισης Δημοσίων έργων eCM που καλύπτει πλήρως τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία  σχετικά με τον υπολογισμό της αναθεώρησης στα Δημόσια έργα.

Σύμφωνα με τον πρόσφατο  Ν4313/2014 (ΦΕΚ 261Α/17-12-2014 – Άρθρο 70, παρ. 2), επέρχονται  μεταβολές στον τρόπο υπολογισμού και έκδοσης αναθεωρήσεων στα δημόσια έργα που δημοπρατήθηκαν μετά την 1/1/2013 ή πριν την 1/1/2013 αλλά για τρίμηνα που δεν υπάρχουν Πρακτικά Διαπίστωσης τιμών. Οι νέοι μέθοδοι υπολογισμού της αναθεώρησης περιλαμβάνουν τη χρήση  του μέσου όρου του μηνιαίου Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ (ΓΔΤΚΑ) για την εξεταζόμενη αναθεωρητική περίοδο (τρίμηνο).

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα του νόμου εδώ καθώς και στοιχεία για την εξέλιξη του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τα έτη 2004-2014 εδώ.

Στη νέα έκδοση του eCM έχει ενσωματωθεί όλη η σχετική νομοθεσία σχετικά με τον υπολογισμό της αναθεώρησης και το ΓΔΤΚΑ. Οι χρήστες μπορούν, με ένα κλικ, να επιλέξουν τη μέθοδο υπολογισμού και να εκτυπώσουν άμεσα πινάκιo αναθεώρησης οποιουδήποτε τριμήνου.

Η νέα έκδοση του eCM είναι διαθέσιμη δωρεάν από την ιστοσελίδα της ACE HELLAS, σε όλους τους χρήστες του προγράμματος που διαθέτουν  ενεργό συμβόλαιο υποστήριξης.  Με τα συμβόλαια υποστήριξης, οι χρήστες του λογισμικού της ACE HELLAS είναι πάντοτε σίγουροι ότι θα είναι άμεσα ενημερωμένοι για κάθε εξέλιξη και αλλαγή στη νομοθεσία, όπως και ότι θα έχουν κάθε βοήθεια από το έμπειρο προσωπικό υποστήριξης.

WordPress Lightbox